NETGALLERI

Projekter

hvem er du?/..

Skulle hjælpe
Året rundt startes der mange projekter i lokalområderne, og der bruges både tid og penge på at starte nyt.
En lang række af disse projekter er afhængige af opbakning fra større befolkningsgrupper.
Jeg synes, at dem som rådgiver og bevilger penge til projekter i langt højere grad end i dag skulle hjælpe projektmagerne med også at komme ud af busken og skabe synlighed om projekterne i lokalområdet.

Stil krav
Der kunne sagtens stilles krav om at komme ud af busken - lige så vel som der ofte stilles krav om at der skal afleveres et regnskab for projektet.
Det behøver ikke at besværliggøre projekterne - en måde at gøre det på kunne jo være at øremærke en mindre del af tilskuddet til faglig bistand om kommunikationen - og/eller at tilbyde hjælp og instruktion til dem som har mod på selv at tage hånd om det.

Koordineres ikke
Det bør være muligt for alle i lokalområdet hele tiden at kunne følge med i, hvilke projekter der er i gang i lokalområdet, hvem der står bag, hvor langt man er nået, hvad der sker i den kommende periode m.m.
Der sker alt for meget i dag som ikke er kendt og ikke bliver koordineret - primært fordi projekterne ikke kommer ud af busken på hjemmesider og i pressemeddelelser m.m.

Dem som bevilger penge til projekter skal lære at tænke synlighed som et middel til at skabe større opmærksomhed og bedre resultater, og så skal de tilskynde projektansøgerne til at lære at tænke synlighed.

Nogen må også prikke lokalpolitikerne på skuldrene for at få dem til at vågne op.
At dømme ud fra de politiske partiers lokale hjemmesider, har politikerne i høj grad brug for at lære noget om PR og synlighed.
Er det egentlig så fjern en tanke, om politikere stillede nogle enkle krav til tilskudsmodtagere om løbende synliggørelse af pengenes anvendelse?
Ikke for at kontrollere - men for at brede de gode initiativer længere ud i lokalområderne.
Mogens Greve | CVR: 80229151  | Tlf.: 4111 9910 | mogens@djursk.dk