NETGALLERI

Humanitære organisationer

hvem er du?/..

Diabetesforeningen
De humanitære organisationer har stor brug for synlighed i lokalområderne.
Jeg så på Diabetesforeningens hjemmeside 11. januar 2010, at Diabetesforeningen i Syddjurs Kommune som den eneste lokalafdeling i Region Midtjylland ingen formand havde.
Søndag 6. juni havde foreningen landsindsamling, og jeg tjekkede hjemmesiden igen 13. juni, hvor der stadig ingen formand var.
Lokalavisen modtog ikke nogen henvendelse om landsindsamlingen eller den manglende formand i Syddjurs Kommune.

Kom selv på banen
Man kan selvfølgelig sige, at journalisterne kan holde øje med de mange hjemmesider og skrive om det, når en humanitær organisation efterlyser frivillige.
Sådan fungerer det bare ikke, og hvis man som humanitær organisation vil være synlig i lokalområdet og ønsker lokal opbakning, må man selv på banen.
For mig ser det ud som om, at der er et kæmpe behov for, at de frivillige i lokalforeningerne stiller større krav til hjælp fra baglandet.
Jeg ser også Kræftens Bekæmpelse som en af de få positive undtagelser, hvor der er god hjælp fra organisationen til lokalområderne.

Større indsats fra centralt hold
Som det blandt andet gælder de politiske partier, er der gode muligheder for at løfte det lokale arbejde, ved at man fra centralt hold gør en indsats for at hjælpe de lokale med at komme ud af busken.
Læs mere om både de politiske partier og de humanitære organisationer i Nøglen til succes.
Mogens Greve | CVR: 80229151  | Tlf.: 4111 9910 | mogens@djursk.dk