NETGALLERI

Idrætsforbund

hvem er du?/..

Informationsgangen fungerer ikke
Det er almindeligt kendt i idrætskredse, at informationsgangen i mange klubber og foreninger ikke fungerer tilfredsstillende.
Det er langt fra alt det som foreningerne modtager pr. post og mail som når ud i de yderste led til trænere, hjælpetrænere, holdledere, aktive - og forældre.

Dag- og ugeblade
Når eksempelvis DBU vil sælge billetter til landskampe eller til fodboldskoler, annoncerer man også i dag- og ugeblade.
På den måde når man nemlig den store målgruppe som ikke ser annoncerne i idrætsbladene.

For fodbolden betyder det også meget, at få forældre på trænerkurser, at skaffe nye dommere og fortælle om børnefodbolden.
Der er bare så mange gode historier om disse emner som det vil være en rigtig god idé at få fortalt til flest muligt af de mange som ikke læser idrættens egne publikationer.

Ram målgruppen
Jeg er ret sikker på, at idrætsorganisationer og idrætsforbund ville komme meget bedre ud med budskaberne ved at benytte medier som rammer målgruppen.

Fordi man er far eller mor til en lille fodboldspiller, læser man ikke idrætsbladene eller går ind på idrætsorganisationernes hjemmesider, hvor der skrives om trænerkurserne.
Men man ser annoncerne i de lokale dag- og ugeblade.
Og man vil læse artiklerne, hvis organisationerne arbejdede for at få andre medier til at bringe et udpluk af de mange historier som man oftest vælger at fortælle selv - i egne medier.

Kan vinde
Hvis man ønsker flere til at dyrke idræt, skal man netop ikke annoncere i organisationernes egne blade som hovedsageligt læses af dem som i forvejen er engagerede.

Jeg er overbevist om, at en del af de mange idrætslige tilbud kan vinde ved at blive meldt mere målrettet ud i lokalområderne - blandt via i "min" Lokalavis.
Man vil fange en helt ny gruppe læsere.

Ikke en eneste
Idrætsforbund og idrætsorganisationer - DBU, JBU, DGI, Dansk Firmaidrætsforbund og de mange lokale idrætskontorer m.m. .... - ikke fra en eneste i hele Danmark modtager "min" Lokalavis pressemeddelelser, nyhedsbreve, idrætsblade eller andet for at bringe de gode historier videre.
Det sker alene når enkeltpersoner en sjælden gang i mellem henvender sig med et eller andet.

Som journalist kan jeg selvfølgelig gå på jagt efter de forskellige informationer.
Men disse linjer skal læses med idrætsforbundenes og idrætsorganisationernes øjne - hvor det handler om at finde muligheder for selv at komme på banen og opnå størst mulig synlighed.
Mogens Greve | CVR: 80229151  | Tlf.: 4111 9910 | mogens@djursk.dk