NETGALLERI

Institutioner

hvem er du?/..

Vigtigt
I forhold til såvel ansatte som til lokalområdet, politikere og bevilgende myndigheder er det vigtigt for skoler og institutioner at komme ud af busken for at synliggøre jeres rolle i lokalområdet.
Størstedelen af de hjemmesider som jeg jævnligt besøger i lokalområdets folkeskoler og institutioner prioriterer praktiske informationer og  information på forældreintra.

Ingen af dem har et mål om at bruge hjemmesiden til at fortælle om de mange sjove, positive, tankevækkende m.m. historier fra dagligdagen.
Ingen af dem bruger hjemmesiden til at skabe en positiv stemning om skolen, skolebestyrelsens arbejde, forældrenes engagement m.m.
Alle disse positive historier er i bedste fald gemt rigtig godt væk på hjemmesiden - eller også er de der slet ikke.

Langt forløb
Effekten af pludselig at ville fortælle om alt det gode I kan, hvis politikerne rasler med sparebøssen, kan simpelthen ikke hentes ind ved en enkelt historie eller to med ryggen mod muren.
Det skal bygges op i et langt forløb, hvor I målrettet arbejder på størst muligt synlighed om mest muligt af alt det positive.
Det allerbedste sted at begynde er med institutionens egen hjemmeside - og sideløbende bruge den lokale presse meget mere end i dag.

Der er en grund
I stedet for at overlade opgaven om at prioritere hjemmesiden og skabe bedre kontakt til den lokale presse til en sekretær eller en lærer, bør I alvorligt overveje andre muligheder.
Der er en grund til, at skolerne og institutionerne ikke ansætter journalister og andre mediefolk i lærer- og pædagogstillinger.
Overvej en ekstra gang, om det kunne tænkes, at man skulle tænke på samme måde den anden vej.
Eksempelvis kunne et antal skoler og/eller institutioner jo sagtens gå sammen om at bruge samme fagperson til at hjælpe med at komme ud af busken.
Mogens Greve | CVR: 80229151  | Tlf.: 4111 9910 | mogens@djursk.dk