NETGALLERI

Kunstnere

hvem er du?/..

Vigtigt
En af de grupper som er rigt repræsenteret på nettet er kunstnere - amatører såvel som professionelle.
Hvis du er kunstner, grafiker eller arbejder med andre visuelle udtryksformer og skal sælge dine produkter, er det vigtigt, at også det visuelle indtryk af din hjemmeside eller brochure signalerer den kvalitet, som du gerne vil kendes for.

Det som øjnene ser
Får du ikke får den helt store opmærksomhed og sælger ikke helt så meget som ønsket, skulle du prøve at se på din hjemmeside med den besøgendes øjne.
Den besøgende som overhovedet ikke tænker over, hvor meget din hjemmeside har kostet, eller hvor lidt tid du har til at opdatere den - men alene på det som øjnene ser.
Det som skal overbevise øjnene og deres ejer om, at her er en kunstner som kan noget ud over det sædvanlige.

Samme skabelon
Når du laver en pressemeddelelse om en udstilling, så tænk over, at aviserne hver uge modtager et væld af pressemeddelelser, indbydelser til ferniseringer m.m.
90 procent af dem er lavet over samme skabelon - hvornår udstillingen er, hvem udstillerne er, hvad de udstiller og hvad der inspirerer dem.


Fortæl historien
Mange kalder sig kunstnere, og det er svært/umuligt for aviserne at vurdere kvaliteten af de enkelte udstillinger.
Nogen har efter en alvorlig sygdom fået en åbenbaring, købt noget malergrej og er begyndt at male.
Det kan der i nogle tilfælde ligge en god historie i - fortæl den i stedet for at kalde dig kunstner på lige fod med dem som har brugt mange år på at lære de forskellige teknikker.

I en pæn del af pressemeddelelserne fortæller kunstnerne malerisk om dem selv og deres inspirationskilder m.m. - som eksempelvis denne her
- man får ikke at vide, hvad kunstneren arbejder med - skulpturer, fotos eller maleri eller andet.

Kunstneren xxx oplever bevidsthedens vågnen, og at den straks svøbes ind i en speciel kulturs mønstre og retningslinjer med deraf følgende oplevelser og indtryk, som enhver møder med sit eget helt specielle anlæg for at modtage og give. Deraf opstår konstant nye kombinationer af forskellige muligheder, vi kan tage stilling til og derved skabe vores opfattelse af virkeligheden. Kulturen er svøbt i naturen med de muligheder
og begrænsninger dette medfører.

Jeg har læst det mange gange - og forstår det stadig ikke. Skal jeg på baggrund af sådanne tekster skrive en foromtale af en kunstudstilling, nøjes jeg med dato og tidspunkt.
Jeg kunne godt tænke mig at have fået lidt at vide om, hvem kunstneren er, hvor gammel hun er, hvor hun bor, hvad hun udstiller, om hun lever af det, om hun har oplevet noget spændende ... - bare noget som jeg kan forstå - og eventuelt kan bruge i omtalen.
Mogens Greve | CVR: 80229151  | Tlf.: 4111 9910 | mogens@djursk.dk